Domácí borůvkový džem

Tento džem je úžasný. Je výborný nejen na chleba nebo vánočku k snídani, ale taky do pohárů nebo do bílého jogurtu ☺ Džemy obecně nedělám ve velkém množství, jelikož to člověka musí bavit, proto je postup na malé množství :-)

Budete potřebovat:

  • 1kg čerstvých lesních borůvek
  • 300g cukru krystal
  • 1x nastrouhané jablko
  • 2-3g kyseliny citrónové

Postup:

Borůvky podlijeme malým množstvím vody a za stálého míchání vaříme cca 5 minut. Potom vmícháme nastrouhané jablko a cukr s kyselinou citrónovou. Vaříme cca 10 minut a horký džem nalijeme do předehřátých sklenic, uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Skladujeme v lednici.

Více článků a receptů najdete také na moji facebookové stránce. facebook stránka